Tallinnan lempparit

Tallinna – vain kivenheiton päässä Helsingistä sijaitseva merellinen kaupunki täynnä uusia toistaan ihanampia kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Mutta missä kaikkialla sitä nyt kannattaisi käydä? Alla listattuna mun uudet lempparit, joiden ohi ei kannata kävellä!

Processed with VSCO with e5 preset

RAVINTOLAT

KAKS KOKKAA

Kaks Kokkaa oli mulle ihan uus tuttavuus, kun nyt viime viikonloppuna käytiin siellä äipän kanssa. Ruoan perustana on laadukkaat ja tuoreet paikalliset raaka-aineet, joten voit valmistautua mitä herkullisimpiin makuelämyksiin. Annoksissa on yhdistelty hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla eri raaka-aineita. Esimerkiks meidän annoksissa oli käytetty kuivattua jäkälää.

Mitä? Me valittiin ravintolan tasting menu, jossa pääsi maistamaan kahta alkuruokaa, yhtä pääruokaa ja yhtä jälkiruokaa. Ruoka oli ihan mielettömän hyvää ja samalla saattoi nauttia monesta eri annoksesta. Lämmin suositus siis tälle!

Missä? Osoitteessa Mere Pst 6E.

Processed with VSCO with e4 presetProcessed with VSCO with e5 preset

VEGAN RESTORAN V
Tää ravintola on kyllä ihan mun all time favorite Tallinnassa. Ruoka on niin hyvää ja paikan hintataso on loistava. Ja voin luvata, että Vegan Restoran V:n herkut maistuvat muillekin kuin vain kasvissyöjille ja vegaaneille.

Mitä? Beetroot ravioli with cashew cheese. Tämä annos on kuulemma ollut listalla siitä asti, kun ravintola avattiin. Enkä ihmettele miksi.

Missä? Osoitteessa Rataskaevu 12.

F-HOONE
Vegan Restoran V sai tästä ravintolasta aika kovan kilpailijan, kun ekan kerran tänne eksyin. Ruoka on ihan älyttömän hyvää ja paikka on tyyliltään just täydellisen epätäydellinen. Lattioita koristaa kulunut maali, ja kaikki paikan tuolit ovat eriparia. Tän persoonallisempaa ravintolaa saa kyllä etsiä!

Mitä? Mun lemppariannos on ehdottomasti pitkään listalla ollut Coconut milk curry with marinated tofu and coriander. Ravintolan päivittyneestä menusta ei tätä annosta taida enää löytyä, mutta jos se joskus tulee takaisin, suosittelen valitsemaan tämän!  

Missä? Osoitteessa Telliskivi 60A.

Processed with VSCO with e3 presetProcessed with VSCO with e3 preset

SHOPPAILU

FANKADELIK VINTAGE
Tää paikka oli mulle ihan uus tuttavuus ja kiitos tänne eksymisestä taitaakin kuulua mun tädille ja serkuille. Tykkään ostaa vaatteita kierrätettynä ja muutenkin viimeaikaisiin suosikkeihin on kuulunut erityisesti vintagekorvikset. Tästä kaupasta löytyy oikeastaan kaikkea: koruja, vaatteita ja myös juhlapukuja. Löysin myös kahdet aidot 50-luvun vintagekorvikset, iiik!

TELLISKIVI
Telliskivestä on alueena tullut mulle ihan uus lemppari. Aiemmin Tallinnan reissuilla tuli pyörittyä enemmän vanhassa kaupungissa ja keskustassa, mutta nyt en mistään hinnasta jättäisi käymättä tässä Kalamajan urbaanissa keskuksessa. Ravintoloita, kahviloita, kirpputoreja ja sisustusliikkeitä vain lyhyen matkan päässä keskustasta. Jos et siis vielä ole täällä käynyt, suosittelen lämpimästi.

Processed with VSCO with e1 presetProcessed with VSCO with e7 preset

MAISEMAT

KADRIORGIN PUISTO
Tämä Viron palatsi- ja kaupunkipuisto on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ota mukaan piknikeväät ja istahda puistoon nauttimaan kesäpäivästä hyvässä seurassa ❤

THE TIMES WE HAD
Osoitteessa Kohtu 12 sijaitsee ehkäpä Tallinnan kuvatuin seinä “The Times we had”. Viikonloppuna seinä oli juuri maalattu, eikä harmillisesti tekstiä enää siellä ollut. Toivottavasti se on kuitenkin tulossa takaisin, koska seinän lisäksi maisemat Toompean kukkulalta vanhaan kaupunkiin ovat näkemisen arvoiset (-:

Mitkä on teidän lempparipaikkoja Tallinnassa?
xx Rosa

2 thoughts on “Tallinnan lempparit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s