Kilpisjärvi – mikä luokkaretki!

Koitan vaan kasata ajatuksia lauseiks, mut tuntuu et aivot lyö ihan tyhjää. Ehkä se johtuu klo 4 aamuherätyksestä ja tuhansista bussissa vietetyistä kilometreistä tai tästä tyhjästä olosta joka tässä kotimatkalla iski yhtäkkiä. Koko kevät on ollu yhtä reissaamista paikasta toiseen ja nyt ekaa kertaa vähään aikaan seuraavasta reissusta ei oo vielä tietoakaan. Mut toisaalta, ehkä se tekee mulle (ja mun lompakolle) nyt ihan hyvää. Vaikka jatkuva reissaaminen on pidemmän päälle aika raskasta, en vaihtais hetkeäkään tästä keväästä pois. Tansania, Åre ja nyt Kilpisjärvi on opettanu mulle niin paljon erityisesti hetkessä elämisestä ja siitä, että lopulta kaikki on vaan omasta asenteesta kiinni.

No mutta, nyt Kilpisjärven reissuun! Vierumäen liikunnanohjaajaopiskelijoilla on perinteenä, että toisena vuotena tehdään koko luokan yhteinen reissu jonnekin päin Suomea. Me ei tietenkään tyydytty mihinkään lähikylään, vaan päätettiin matkustaa mahdollisimman kauas Vierumäestä, haha. I know moni varmasti miettii, että miten päädyttiin kaikista kaukaisista paikoista just Kilpisjärvelle. Suurimpana ja vaikuttavimpana tekijänä tähän varmasti olikin meidän luokkalainen, joka on kotoisin tästä pienestä pohjoisen kylästä.

IMG_0684-1.jpgIMG_0718-1.jpgIMG_0690-3.jpgIMG_0703-4.jpg

Meidän reissu starttas perjantaina aamuyöstä klo 4. Se päivä menikin suurin piirtein kokonaan bussissa nukkuen, koska matkaa Vierumäeltä Kilpisjärvelle on yli 1000 kilometriä. Jokainen bussissa istuttu tunti ja kilometri oli kuitenkin koko tän reissun ja sieltä saatujen kokemusten arvoinen. Mielettömät maisemat ja yhteistä aikaa luokkalaisten kanssa just ennen kesäloman alkua, yes please (-:

Lauantaina päästiin osallistumaan Vain 2 kalaa – pilkkitapahtumaan, jonne oli saapunut pilkkijöitä ympäri Suomen. Olihan se jotenkin hauska fiilis seurata muiden kavereiden päivityksiä Etelä-Suomesta, jossa lämpötilat paukkui lähempänä 20 astetta. Samaan aikaan pohjoisessa me hengailtiin vielä keskellä talvea, jossa lämpötilat pyöri 2-5 asteen välillä. Tapahtuman sivuillakin se sanottiin lyhyesti ja ytimekkäästi: “Missään muualla Suomessa ei voi olla aivan varma, että tähän aikhaan vuesta voihaan järjestää pilkkikisat turvallisesti. Mutta meilä Kilpisjärvessä on jäät vielä kesäkuussaki.”

Kukaan meidän luokkalaisista ei saanut kalaa, mutta päästiinpähän pilkkimään toukokuussa!

IMG_0805-7.jpgIMG_0789-6 kopio.jpg

Sunnuntaina lähdettiin koko luokan voimin valloittamaan Saanaa, jonka korkein huippu kohoaa noin 1 029 metriin. Taidettiin ainakin 2,5 tuntia räpiköidä lumen ja jäätävän tuulen keskellä ennen kuin päästiin huipulle, mutta näin jälkikäteen mietittynä jokainen askel oli sen arvoinen. Ihan mieletöntä, että Suomesta löytyy tällaisia maisemia! Jos et vielä oo täällä käynyt, suosittelen lämpimästi tekemään reissun Kilpisjärvelle ja erityisesti Saanalle.

IMG_0815-9.jpgIMG_0811-8 kopio.jpgIMG_0847-10.jpgIMG_0960-2.jpgIMG_0870-13.jpgIMG_0872-14.jpgIMG_0933-15.jpg

Maanantaina suunnattiin rajan yli Norjan puolelle, jossa päästiin saunomaan ja pulahtamaan Jäämeressä. Vasta pari kuukautta sitten uiskenneltiin meduusojen keskellä Intian valtameressä, nyt hyytävän viileessä Jäämeressä. On tää maapallo ihmeellinen paikka..

IMG_1018-3 kopio.jpg

Nyt taidan jatkaa leffan katsomista (tai sit nukkua), koska matkaa taitaa olla jäljellä vielä toiset 500 kilometriä ennen Vierumäkeä. Ihanaa viikon alkua ja muistakaa nauttia tästä auringosta!

xx Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s