Tanzania Diaries: Week 5

Istutaan tytsyjen kanssa bussissa matkalla Mtwarasta kohti Dar Es Salaamia, jonne saavuttiin aika tarkalleen 5 viikkoa sitten. Täynnä intoa ja jännitystä koitettiin jotenkin selvitä lennon jälkeisestä väsymyksestä ja tulevasta 8 tunnin bussimatkasta Mtwaran kylään. Ilman minkäänlaista swahilinkielen taitoa lähdettiin kohti tuntematonta.

Processed with VSCO with e1 presettää2

Pari ensimmäistä viikkoa taiskin mennä uuteen kieleen, kulttuuriin ja perheeseen tutustuen. Siinä vaiheessa se iski jotenkin tosi voimakkaasti: täällä sitä nyt ollaan. Maailman toisella puolen kaukana perheestä, ystävistä ja läheisistä. Helsinki-Vantaalla koneeseen noustessa mietin, että tuliko tätä lähtöä nyt mietittyä ihan loppuun.

Ei, kaikkea lähtöön liittyvää ei ollut edes kerinnyt miettimään täysin loppuun, mutta näin jälkikäteen mietittynä se teki tästä reissusta kultaakin arvokkaamman kokemuksen mun kaltaiselle stressaajajännittäjälle.

Processed with VSCO with e3 presetProcessed with VSCO with e5 presetProcessed with VSCO with e3 preset

Tää reissu on opettanut varsinkin siitä, että omista unelmista tulee aina pitää kiinni. Ja niinhän se on, että kaikista eniten kehitystä tapahtuu omalla epämukavuusalueella – puhuttiimpa nyt sitten salilla treenaamisesta tai jostain muusta itselle jännittävästä tilanteesta. Tällä reissulla oon myös oppinut arvostamaan tyttöjen ja naisten asemaa Suomessa. Toivoisin, että kaikkialla asiat vois olla yhtä hyvin. Meidän työharkan ja kouluvierailuiden tarkoituksena oli kasvattaa tietoisuutta koulutuksen tärkeydestä ja siitä, että naisillakin on oikeus unelmiin ja menestykseen. Koen ihan mieletöntä kiitollisuutta siitä, että oon saanu olla osana näin tärkeää asiaa.

Processed with VSCO with e2 presetProcessed with VSCO with e2 preset

Tärkeimpänä matkamuistona vien kotiin sen, että vähemmän on enemmän ja juuri se tekee tästä maasta niin rikkaan. Moni perhe tulee hyvinkin pienellä omaisuudella toimeen ja silloin läheisten rooli nousee entistä tärkeämpään asemaan. Vanhemmista ja sairaista pidetään huolta kotona ja kaikki tuntuvat olevan yhtä suurta perhettä. Mzungu (vaaleaihoinen) huuteluista huolimatta sain kokea sen mielettömän ystävällisyyden määrän mitä näillä ihmisillä on. Raha tai materia ei tee ihmistä onnelliseksi – perhe, ystävät ja läheiset sen tekee! Se on sitä aitoa elämän rikkautta ❤

Processed with VSCO with e3 presetProcessed with VSCO with e3 presetProcessed with VSCO with s3 preset

Kaikki nää tunteet ja ylipäätään koko matka tiivistyy alaoleviin biiseihin, joita oon fiilistelly oikeastaan ekasta viikosta lähtien. Ja jos et kaikkia jaksa kuunnella, kuuntele ainakin ”Fire”, se on ehkä tulevan kesän hittibiisi 😉 ainakin mun soittolistoilla..

Kivuruge – Nandy

Teja – Lava Lava

Blown Away – Akon

Bang Bang – Timaya

He Lives In You – The Lion King 2

We Are One – Angelique Kidjo

Body – Sean Paul

Fire – Diamond Platnumz

Processed with VSCO with e2 preset

Tää postaus olkoon muistutuksena ihan jokaiselle unelmoijalle ja erityisesti mulle siitä, että kaikki on mahdollista. Elämä on jatkuvaa oppimista ja matkustaminen on yksi niistä asioista, joiden jälkeen voi palata kotiin monia kokemuksia ja oppeja rikkaampana. Millaisia unelmia teillä on?

Kivaa alkavaa viikonloppua ihanat, xx Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s