Tanzania Diaries: Week 3

Tiedättekö mikä on ehkä parasta siinä, kun on pidemmän aikaa ulkomailla?

Aika. Mä niin tykkään siitä, että on aikaa tehdä kaikkea ja rauhassa tutustua maan omiin tapoihin ja kulttuuriin. Tällä viikolla ehkä ekaa kertaa on oikeesti alkanu tuntumaan siltä, että on päässyt jo osaksi paikallista arkea. Me tiedetään mistä käydä ostamassa ruokaa, mistä saa koko Mtwaran parasta Chapatileipää tai mistä löytää hyviä hedelmiä. Me myös tiedetään miten päästään pois Mtwarasta, kun viikonloppuisin pienen kylän samat hengauspaikat alkavat kyllästyttämään, haha. Viime viikonlopun Msimbatireissun jälkeen oli ihana huomata, kuinka mukavaa oli palata takaisin Afrikan koteihimme.

Elämä täällä ei ole siis yhtään hassumpaa!

IMG_1797-2 kopio

Maanantaina päästiin käymään paikallisessa Radio Jamiissa. Tää on paikka, jossa myös mun isoveli teki paljon hommia sen Tansanian reissulla. Ja voi sitä ilon määrää, kun ne tajus, että oon Kallen pikkusisko. Yhtäkkiä oltiin kaiken maailman yhteiskuvissa Radio Jamiin työntekijöiden kanssa ja heiteltiin yläfemmoja mitä kerittiin. Päästiin jopa äänittämään lyhyitä äänitteitä, kuten “I’m Rosa, I come from Finland and I listen to Radio Jamii.” Salaisesti toivon, ettei niitä äänitteitä oikeesti käytetä missään..

IMG_9195-4 kopio

Ja nää hedelmät täällä, NAM!

Ensimmäisillä viikoilla ei oikein tiedetty, mistä hedelmiä kannattaisi edes ostaa (niitä ei nimittäin myydä samalla tavalla kaupassa kuin Suomessa). Muutaman viikon Mtwarassa asumisen jälkeen ollaan päästy tästäkin perille ja löydetty muutamia todella hyviä hedelmäpaikkoja. Yks päivä ostin mangon ja 4 banaania 90 sentillä. Sen jälkeen päätin vetää semmoset hedelmäöverit täällä, ettei Suomessa tartte vähään aikaan hedelmiä ostaa. Hedelmäkaupan myyjät tais saada meistä niiden päivittäiset vakkariasiakkaat!

Processed with VSCO with e5 preset

Lauantaina suunnattin kohti Mikindanin kylää, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Mtwarasta. Historiallisesti kylä on varmasti monelle paikalliselle arvokas, koska 1800-luvun loppupuolella saksalaiset rakensivat sinne mm. linnoituksia, orjamarketin, sataman sekä vankilan.

Kapeilla kujilla harhaillessa löydettiin mitä kauniimpia paikkoja ja maisemia. Lopulta päädyttiin Ten Degrees South nimiseen ravintolaan, josta oltiin kuultu paljon hyvää. Kuulostaa varmaan niin hölmöltä, mut voi vitsit, miten ihanaa oli tilata ruokalistalta ja vielä monesta eri vaihtoehdosta! Se ei täällä nimittäin kovin monessa paikassa ole itsestäänselvyys. Usein ulkona syödessä tarjolla on vain muutamia vaihtoehtoja kuten riisiä ja papuja tai perunaa. Tällä kertaa päästiin oikein nautiskelemaan tuorepuristetuilla mehuilla, kasvissamosoilla ja salaateilla.

Tässä ravintolassa kandee siis ehdottomasti mennä käymään, jos joskus eksyt Mikindaniin ❤

Processed with VSCO with s2 preset

Töiden osalta viikko on ollut melko rauhallinen. Sen takia työhöpöttelyt jäänyt vähän vähemmälle (ens postauksessa lupaan kertoa taas enemmän, haha). Ollaan käyty päivittäin kouluissa vetämässä joko liikuntaa tai katsomassa oppilaiden valmistelemia näytelmiä. Ensi viikolla joukko opettajia sekä muutama suomalainen näyttelijä saapuu Mtwaraan ja päästään vetämään niille mm. joogaa, tanssia ja kuntopiiriä. Siitä siis varmasti lisää ens postauksessa 🙂

Kivaa sunnuntaita tyypit,
xx Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s