Adventure isolla A:lla

Huh mikä viikonloppu!

Me päätettiin tytsyjen kans jo viime viikolla, että tänä viikonloppuna halutaan lähteä jonnekin. Kunhan päästäis vaan näkemään ja kokemaan niin paljon kuin mahdollista, nyt kun täällä ollaan. Mtwarasta on kuitenkin yllättävän vaikea lähteä mihinkään tai sit vaan ei osata etsiä tietoa oikeista paikoista. Tuntuu, että kaikki tiet johtavat vain Dar Es Salaamiin.

Täällä asiat taitaa siis hoitua parhaiten kyselemällä. Joku kuitenkin jossain tietää jotain mitä kannattaa tehdä (just näin). No mutta, kuultiin viime viikolla meidän työkavereilta paikasta nimeltä Msimbati: hiekkarantaa yli 15 kilometriä ja oma rauha, yes please!

IMG_4411-10

Lähdettiin lauantaina matkaan aamulla jo seiskan pintaan, ihan vaan varmuuden vuoks. Paikallinen kolmipyörä bajaji kyysäs meidät kaupan kautta bussille. Yllättävää kyllä, löydettiin Msimbatiin menevä bussi alle 5 minuutissa ja päästiin matkaan. Tää kyseinen matka ei ollu kaikista miellyttävin, koska 12 hengen bussiin tungettiin ehkä noin 25 ihmistä plus laatikollinen kanoja. Siellä ku sillit purkissa matkustettiin tunti kohti Msimbatia. Ei oltu päästy vielä edes perille asti, kun bussin lipunmyyjä alkoi puhua swahiliksi jotain osoittaen meitä ja bussista pois jäämistä. Ei kauaakaan, kun me kolme mzungua (vaaleaihoinen) seistään pikkukylässä muiden ihmeteltävinä. Se tilanne oli taas jollain tavalla niin koominen, kolme tyttöä ihan pihalla minne pitäis mennä. Onneks se bussin lipunmyyjä ei jättäny meitä ihan tyhjän päälle, vaan kutsui jostain sen moottoripyöräkaverit paikalle. Loppumatka siitä pisteestä meidän majoituspaikkaan matkustettiin siis moottoripyörillä. Lopulta tajuttiin, että se lipunmyyjä näki ehkä meille paremmaks vaihtoehdoks taittaa loppumatka niin, koska se bussi tuli ihan täyteen ihmisiä.

tämä

Kun vihdoin kaiken tän säädön jälkeen päästiin perille meidän majoituskohteeseen, saatiin aikaseks seuraava show. Ystävällinen perhe Mtwarasta oli tarjonnut meille niiden Msimbatin lomakotia yhdeksi yöksi, eikä oikeastaan tiedetty tästä paikasta yhtään sen enempää. Meille vain ojennettiin avaimet good luck -tyyppisesti ja sanottiin, että paikan päällä kuitenkin joku teitä auttaa. Naapuritaloissa ei näkynyt olevan ketään kotona, joten turvauduttiin yli 80-vuotiaaseen pappaan, joka työskenteli alueen vartijana ikivanha kivääri kainalossa. Tällä papparaisella oli ehkä kaks hammasta suussa eikä se puhunut sanaakaan englantia. Ja voitte vaan kuvitella, etsittiinkö taloa vielä kahden tunnin päästä tästä. Se pappavartija halus kuitenkin olla avuks ja lopulta kiersi itsekseen testaamassa jokaisen alueen oven. Vihdoin asunto löytyi ja päästiin suuntaamaan kohti rantaa.

Näin jälkikäteen kirjoitettuna tää ei enää kuulosta niin pahalta. Olis ehkä pitänyt kuvata videolle koko meidän viikonloppu säätöineen kaikkineen, haha.

7d48de81-6557-4033-b6fd-84ed8459c418-2

ca032c56-9adb-4fd8-afd5-723223152d7c-1

Vaikka aina välillä tuntuu, että lähteminen aiheuttaa täällä kauheaa säätöä, en vaihtaisi näitä kokemuksia mihinkään. Tän viikonlopun aikana ollaan kuultu enemmän mzungu -huuteluja kuin yhteensä koko reissun aikana. Ollaan myös koettu se, että busseissa lippujen hintaan lisätään valkoisen ihmisen lisä. Oon myös ehkä ensimmäistä kertaa ollut paikassa, jossa kukaan ei oikeesti puhu sanaakaan englantia. Mutta veikkaan, että tällaset kokemukset on just niitä, jotka kasvattaa kaikista eniten.

Palkintona kaikesta tästä meitä odotti ihan mieletön ranta, joka oli täynnä hienoja simpukoita ja muita mereneläviä. Tuntu ihan siltä, kun oltais eksytty autiolle saarelle. Intian valtameren kohinaa kuunnellessa tajusin olevani kaikesta säädöstä huolimatta tosi onnellinen ja rentoutunut.

IMG_4421-13

IMG_4446-15

IMG_4438-14

IMG_4414-11

IMG_5049-1 kopio

Saa nähdä, mihin ens viikolla eksytään!
xx Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s