Tanzania Diaries: Week 2

Asubuhi njema,
Hyvää huomenta!

tää

Nyt on myös yhdet synttärit vietetty Tansaniassa! Tytsyt oli käyny ostamassa mulle synttärikruunun maanantaiks ja hengasin tietysti koko päivän se päässä. Se oli niin magee valoineen ja kaikkineen! Työpäivän jälkeen suunnattiin Mtwaran keskustaan pizzalle ja aaahh, miten hyvää vaihtelua se teki riisille ja pavuille.

tämä

Töiden osalta viikko on ollut pitkälti autossa istumista ja matkustamista yhteistyökouluihin, joita on yhteensä 9. Välimatkat koulujen välillä ovat pitkiä ja suurin osa teistä on todella huonossa kunnossa. Vaikka autossa onkin tullut istuttua, mikään ei voita sitä aitoa iloa, jonka voi aistia koululaisten kasvoilta. Tälle viikolle oppilaat olivat opettajien johdolla valmistaneet näytelmiä, joita kävimme katsomassa ja arvioimassa. Näytelmien aiheet perustuivat SDA:n tunneilla käsiteltyihin aiheisiin, kuten  esimerkiksi teiniraskauteen ja koulun keskeytymiseen. Vaikka näytelmät olivatkin swahiliksi, pystyi niitä seuratessa keskittymään oppilaiden ilmeisiin ja eleisiin entistä tarkemmin. Ja vitsit, että ne oli taitavia esiintyjiä. Kadehdin myös sitä, miten täällä ihmisillä tuntuu olevan rytmi veressä jo syntyessään. Yhdessä esityksessä tytöt lauloivat ja tanssivat ja se vaan tuntui tulevan heiltä niin luonnostaan. Ei voi muuta tehdä kuin ihailla!

IMG_5265-3 kopio

Torstaiaamuna herätyskello oli soimassa jo ennen kukonlaulua (meidän naapurissa on oikeesti kukko), koska edessä oli parin tunnin ajomatka sen päivän kouluun. Kaikki kuitenkin tapahtuu afrikkalaisen aikakäsityksen mukaan ja vaikka oltiinkin perillä sovitusti ennen klo 10, vasta tunnin päästä siitä alkoi tapahtua. Vaikka välillä odottelu ja hitaus ärsyttää, uskon, että se tekee meille suomalaisille täällä vain ja ainoastaan hyvää. Ehkä tämän jälkeen myös osaa itse ottaa rennommin ilman jatkuvaa kiirettä ja stressiä ainakin toivottavasti.

Torstain koulussa päästiin myös seuraamaan, kun oppilaat paahtoivat cashewpähkinöitä. On hassua ajatella, miten tiettyjä hedelmiä ja pähkinöitä pitää itsestäänselvyytenä Suomessa. Sitä vain kävelee kauppaan, ostaa pussillisen pähkinöitä ja syö ne, miettimättä välttämättä sen enempää, mistä kyseinen elintarvike on peräisin. Täytyy nimittäin myöntää, etten itse tiennyt cashewpähkinän kasvavan puussa hedelmän kärjessä. Hedelmän kypsyttyä pähkinät kerätään kärjistä pois, paahdetaan ja kuoritaan.

Matkailu avartaa, ei voi muuta sanoa.

IMG_2151-12 kopio

Työpäivien jälkeisiä iltoja ollaan suurimmaksi osaksi vietetty meidän lempparipaikassa, meren rannalla. Rantakiskan omistajat taitaa tuntea meidät jo vähän liian hyvin, koska ollaan siellä lähes joka päivä.

Viikonlopuksi suunnataan Msimbatiin rentoutumaan. Luvassa on snorklausta ja luonnonpuistossa apinoiden seassa seikkailua. Sunnuntaina siis varmasti tulossa lisää tarinoita meidän viikonlopusta!

18a5bccc-594d-4b41-95a8-48c43a5d406f-11

Ihanaa alkavaa viikonloppua tyypit,
xx Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s