Jambo Tanzania!

Tällä hetkellä istutaan bussissa matkalla Dar Es Salaamista kohti Mtwaran kylää. Mut hetkinen, mites mä tänne edes päädyin?

IMG_4339-4

Muutama vuosi sitten, kun veljeni palasi Tansanian reissulta olin varma, että joskus mäkin lähden Afrikkaan. Ne kuvat ja niistä välittyvä tunnelma oli niin kiehtovaa ja kaunista. Kuulin jo silloin, että samaan aikaan Vierumäen opiskelijoita oli ollut osana heidän matkaansa, mutta kesken lukio-opintojeni ei tämä asia osannut liikuttaa mitenkään sen kummemmin. Lukio tuli ja meni ja opiskelut Vierumäellä alkoivat. Syntyi ajatus, olisiko nyt aika kokeilla jotain uutta ja jännittävää?

Liikunnanohjaajaopintojeni ensimmäisen työharjoittelun suoritin vielä Suomessa, mutta silloin jo päätin, että ens vuonna lähden jonnekin ulkomaille. Muistan varmaan ikuisesti sen kerran, kun mentiin kämppikseni kanssa salille ja alettiin puhua kakkosvuoden opiskeluista ja tulevasta työharjoittelusta. Sen salin jälkeen unelmat ja ajatukset muuttuivat todeksi: me alettiin suunnitella työharjoittelua Tansaniaan.

IMG_4324-1IMG_4331-3 kopio

Otettiin yhteyttä LiiKe Ry:n toiminnanjohtajaan ja selviteltiin työharkkamahdollisuuksia Tansaniassa. Asiaa oli onneksi helppo lähteä suunnittelemaan, koska LiiKe Ry on toiminut Tansaniassa jo yli 15 vuotta. He pyrkivät lisäämään koulussa käyvien lasten määrää liikunnan avulla eli meidän omat tavoitteet työharjoittelun suhteen kohtaavat LiiKeen tavoitteet just eikä melkein. Ehkä juuri siksi myös useat Vierumäen opiskelijat ovat lähteneet heidän kauttaan matkaan.

Suomalaiseen tapaan oltiin jo todella ajoissa asian kanssa ja vastaus taisi olla jotain sinne suuntaan, että ollaan yhteyksissä vähän myöhemmin syksyllä, hehe. Myöhemmin syksyllä myös kolmas luokkalaisemme kiinnostui työharjoittelusta Tansaniassa ja tässä sitä nyt ollaan! Kolmistaan, matkalla kohti uutta ja tuntematonta.

IMG_4354-5IMG_4359-6

Saavuttiin lauantaina Dar Es Salaamiin ja majoituttiin siellä ystävällisen suomalaisen herran luona. Tänään matkamme jatkuu Tansanian eteläosaan, Mtwaraan. Siellä majoitumme seuraavat 5 viikkoa ja työharkkamme voi virallisesti alkaa. Tässä vaiheessa en itsekään ole aivan varma, mitä kaikkea päästään siellä tekemään eli lisää postauksia varmasti luvassa!

Hakuna matata, xx Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s